Lørdag

Kanelsnurrer på en søndag…

Jeg elsker vores søndage – Jeg elsker at lave absolut ingenting og at vi ikke har planer.

Så jeg nød de første par timer i sengen med at læse i Jamie Oliver’s nye kogebog.  Jeg kom til at købe den i går. Jeg var egentlig i boghandleren, for at købe en bog til mit italienske sprog kursus. Og den lå jo nærmest og råbte efter mig. What to do??? Jeg måtte have den med hjem…..

Og imens kørte tv’et. Har I set programmet “ku godt – må godt” på dr.dk ? Det handler om et ungt par som lever i et åbent parhold. Det er værd at tjekke det ud – meget sjovt at følge disse 2 unge mennesker, som er forlovet, jagte forelskelses rus med andre mænd/kvinder

Kanelsnurrer med en kop varm chai-latte

Jeg havde faktisk en plan i dag – bage kanel snurrer. Jeg plejer altid at bage kanel snegle. Men kanel snurrerne smager faktisk bedre end kanel snegle – syntes jeg i hvert fald. Tror også at familien var tilfredse. De forsvandt i hvert fald hurtigt.

Opskrift til kanel snurrer.

Dej
5 dl  sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
10 g havsalt
15 g stødt Kardemomme
150 g smør

Fyld
200 g blødt smør
200 g sukker
20 g stødt kanel

Desuden
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du:

Hæld mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 min., brug en røremaskine – hvis ikke har en, så er det i gang med håndkraft. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 min. Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op. Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time. Imens dejen hviler røres smør, sukker og kanel sammen til en remonce.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30×60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt.

Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du har 3 lag dej. Rul nu dejen ud igen til ca. 30×30 cm, og skær den i 12 strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger. Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tjek evt. Youtube ud, hvordan du laver kanel snurren.

Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kanelsnurren. Sæt kanelsnurrerne på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad. Lad kanelsnurrerne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl kanelsnurrerne med æg og bag dem ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl kanelsnurrerne på en rist.

Jeg bruger altid ekstra kardemomme, da jeg elsker smagen af dette i bagværk.

Jeg laver også ekstra remonce til at putte i kanel snurrerne.

Dejlig søndag aften

 

 

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdag