Hjemmelavet æblegrød fra egen avl
Der er ikke noget, som smager så godt som hjemmelavet æblegrød.
Du kan bruge det til mange forskellige retter.
Fx. æblegrød med mælk, gammeldaws æbledessert eller til morgenmaden på havregrøden.
Og så er det meget nemt at lave.
Opskrift:
2 kg æbler ( skrællet og kernehus fjernet – udskåret i æbletern)
4 dl vand
Æbletern koges sammen med vand i en stor gryde.
Når æblerne er kogt let ud, tilsættes sukker, vaniljekorn som er taget ud af vaniljestangen samt den hele vaniljestang.
Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æblegrøden har den rette konsistens.
Pas endelig på det ikke koger for længe, for så får æblegrøden en mere brun kulør. Den vil dog smage godt.
Når æblegrøden er færdig fjernes vaniljestangen og den er klar til at blive spist.
Food with Passion By Pia Isager
Ingen kommentarer endnu