Søndag…
Jeg var så heldig, at jeg fik lov til at forkæle min gode veninde i går med lækker mad.
Jeg nyder virkelig at lave mad til min lille familie, men også at lave mad til gæster.
I går var virkelig vellykket, hvis jeg selv skal sige det.
Menuen var :
Mozarella med tomat, basilikum, olivenolie og havsalt
Focaccia brød (hjemmebagt selvfølgelig) med tomat, olivenolie, frisk rosmarin og havsalt
Frisk squash med olieeddike dressing
Risotto med porto bello svampe og masser af parmesan
Citron fromage til dessert.
Det er virkelig tilfredsstillende, når jeg kan se at folk nyder min mad. Det gør mig glad og varm indeni. Dette er en af grundene til at madlavning er min store passion.
Og der skal så lidt til at gøre maden lækker.
Fx. retten med squash.
Frisk squash som rives på et mandolin jern (den tyndeste) og så en lækker olivenolie dressing ovenpå
Dressing kunne fx være:
Olivenolie
Hvidvins edikke
havsalt
Frisk kværnet peber
Hvidløg
Det smager såååå vidunderligt, hvis jeg skal sige det.
Nu havde jeg bagt focaccia brød i går og der den ovenstående dressing perfekt til at dyppe brødet i.
Eller når man anretter tomaterne med mozarella, så lige dryppe olivenolie henover. Det ser så smukt ud på den hvide mozarella med den gule olivenolie. Og på toppen frisk basilikum.
Jeg ELSKER virkelig olivenolie, og spiser det nærmest hverdag. Enten på salat, i maden eller i dressinger.
Det er kun for kort tid siden at jeg blev introduceret for risotto. Jeg ved egentlig ikke hvorfor jeg aldrig har smagt det før. Men efter min første smagsprøve, har jeg lavet det et utal af gange. Risotto er VIRKELIGT lækkert og så nemt at lave. Og det kan laves med alt. Min favorit er med svampe eller med kammuslinger.
Så efter denne skønne middag kunne vi med nød og næppe presse den hjemmelavet citron fromage ned. Det smager så godt, dejlig blød og syrlig.
Dejlig søndag til Jer alle
Det var så lækkert 😍😋 Den bedste risotto og jeg drømmer stædig om den citronfromage 😋😄😄