Om mig

Uhmmm Risotto

 

Godt Nytår til Jer alle sammen

Jeg håber at I alle kom godt ind i det nye år. Jeg havde selv en fantastisk aften i godt selskab med gode venner.

Jeg havde store ambitioner for 1 januar 2020, MEN… lang historie kort… De faldt til Jorden.

Jeg tror ingen er i tvivl, om hvor meget jeg elsker Italien, deres mentalitet, deres råvarer, deres vine og selvfølgelig deres udsøgte mad.

En af mine favoritter er Risotto, som kan laves med mange forskellige råvarer.

Risotto er en italiensk ret bestående af  ris kogt i bouillon ofte tilsat grønsager. Risotto serveres som tilbehør eller som forret.

Den består Ris, bouillon, smør, hvidvin, parmigiano-reggiano, hvidløg og løg.

Retten stammer fra regionen Lombardiet i Italien, og er en af Italiens 20 regioner. Den ligger i den nordlige del af landet mellem Alperne og Po-dalen. Lombardiets hovedstad er Milano.

How to

Jeg har i denne ret valgt at bruge svampe, men du kan sagtens lave den med skaldyr, asparges eller ærter.

Start med at sautere dit finthakkede løg og dit pressede hvidløg i smør og olivenolie.

Når det er gyldent, så kommer du risene i, og sørger for at fedtstoffet er trukket helt ind i dem.

Fra nu af må din risotto ikke være alene, du skal overvåge den hele tiden

Nu tilsætter du et glas hvidvin og lader det koge ind – dernæst er det på med din bouillon. Et glas ad gangen. Hver gang det er ved at blive tørt, tilsætter du ny bouillon.

Når risene opnår den ønskede konsistens, smager du til med salt og sort peber og tilsætter svampene.

Anret på tallerkenen med frisk hakket persille og rigeligt parmesan.

Velbekomme.

Risotto med svampe, frisk persille og parmesan

#risotto #supermarco #torvehallerne #foodwithpassion #italien #foodwithpassionbyme

Food with Passion By Pia Isager

2 kommentarer

  • Henrik Anton Sarauw

    Det ser nu også lækkert ud og tak for opskriften
    Godt nytår min ven
    Henrik

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om mig