Tomat, mozarella, basilikum og lækker olivenolie

Elsker Carpaccio

Jeg ELSKER carpaccio. Endnu en lækker Italiensk ret.

Jeg må indrømme jeg er noget af en italofil.

Jeg har, som skrevet tidligere kommet i Italien siden jeg var ca. 5 år. Vi kom det samme sted hvert evige eneste år. Og fik dermed en del venner, som jeg den i dag stadig har kontakt med. De er og bliver min Italienske familie. Alle mine gode minder er fra Italien.

Jeg er vild med deres mentalitet, den måde de åbner deres hjem op for venner og familie, elsker deres mad/vine. Elsker bare Italien generelt!

Carpaccio er en skål med kød, tyndt skåret eller banket tynd og serveret råt, typisk som en forret. Det blev opfundet i ca 1950 af Giuseppe Cipriani fra Harry’s Bar i Venedig og populariseret i anden halvdel af det tyvende århundrede.

På Harrys bar i Venedig serveres den med en mayonaise.

Jeg serverer den på denne måde, med risiko for at blive dyppet i tjære og rullet i fjer af en Italiener og landforvist. Jeg tager chancen.

Du køber et helt stykke oksemørbrad, og så er det en god ide at skalfryse det, inden det skæres ud i papirtynde stykker. Det gøres bedst på en pålægsmaskine eller med en meget skarp kniv. Skiverne lægges på stykker af bagepapir og sættes i køleskabet, klar til at vende ud på tallerkenerne. Er du ikke den lykkelige ejer af en pålægsmaskine eller en god skarp kniv, vil jeg foreslå, at du får din slagter til at skære kødet ud.

Anret kødet på en tallerken, dryp med citronsaft og olivenolie, drys med rigeligt med parmesan (Jeg elsker parmesan)

Vend rucolaèn med olie, anret den midt på kødet og krydr med salt og peber og server carpaccioèn med rucola og parmesan.

 

Velbekommen

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomat, mozarella, basilikum og lækker olivenolie