God morgen hilsen og krydder urter

Hjemmelavet Bolognese sovs

Jeg tror ingen er i tvivl om at jeg elsker Italiensk mad. Og jeg er blevet ret vild med denne hjemmelavet bolognese sovs. Når jeg laver, bliver det altid en stor portion, så jeg har ekstra i fryseren. Mine opskrifter laver jeg altid med råvarer, som kan købes i netto. I kan selv opdatere retten. Fx skifte bacon ud med pancetta (Italiensk bacon)   Opskrift  4 personer   1 spsk olivenolie (jeg bruger altid olivenolie) 1 fint hakket rødløg 2 fed hvidløg, presset eller hakket 1 hakket gulerod 1 stængel hakket selleri 50 gram bacon i tern 400 gram oksekød 400 gram hakket tomat på dåse 2 tsk oregano ( frisk eller tørret) 2 dl rødvin 2 spsk tomat pure 350 spaghetti Salt & peber Revet parmesan ost Hakket frisk persille til pynt

Ingredienserne til bolognese

  Varm olien op i en stor gryde. Kom løget i og steg det i 3 minutter. Tilsæt hvidløg, gulerod, selleri, og bacon. Sauter det hele i 4 minutter, til løgene begynder at blive brune. Tilsæt oksekød og steg videre ved stærk varme i 3 minutter til alt kødet er brunet. Rør tomater, oregano og vin i. Bring det hele i kog. Skru ned for blusset og lad det simre i ca 1 time. Rør tomatpure i og smag til med salt & peber Bring en gryde med vand i kog. Når vandet koger tilføjes salt, olivenolie og spaghetti. Kog den 8-10 min. Det er vigtig at den koges til den er aldente. Mør, men stadig med bid. Anrettes på en dyb tallerken med parmesan og frisk hakket persille. Alternativ kan man også bruge basilikum.  

Hjemmelavet Bolognese

 

Food with Passion By Pia Isager

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God morgen hilsen og krydder urter