Italiensk citron tærte fra Amalfi

Spaghetti del mare

 

Uhmm Bare overskriften får mine tænder til at løbe i vand.

Jeg er vild med skaldyr og denne ret er så nem at lave.

Jeg vælger altid nedenstående skaldyr

  • Blåmuslinger
  • Jomfruhummer
  • Blæksprutter

Typisk tager jeg altid i Torvehallerne, når jeg skal købe skaldyr. De har altid nogle meget lækre råvare og prisen er god.

https://torvehallernekbh.dk/

Min fisk køber jeg altid her:

https://torvehallernekbh.dk/stade/hav/

Det er altid god service, man får her 🙂 – så de får klart min største anbefaling.

 

Det er en lækker luksuspastaret – en af de bedste og den tager også lidt tid at forberede. Men jeg nyder at stå og lave mad, mens man nyder et glas vin, hører lidt musik og måske får en snak med en god ven / kæreste (hvis man altså har en !!)

I denne opskrift er der til en rigtig stor portion. Men jeg synes, at jo flere skaldyr, jo bedre.  Retten bliver ekstra god, hvis du har plads på panden til at vende pastaen sammen med skaldyrene, inden du serverer.

Ingredienser til 4 personer
1 kg blåmuslinger
12 jomfruhummere
1/2 kg calamari (blæksprutter)
Ekstra jomfru olivenolie
4-5 fed hvidløg
1 glas tør hvidvin
400 gr. pasta af typen linguine
ca. 8 modne og søde cherrytomater
Bredbladet persille
Friskkværnet sort peber
Salt

Sådan gør du

Start med at klargøre alle ingredienserne:

Rens blåmuslingerne – vask og skrub skallen, og fjern det lille ‘skæg’ imellem skallerne.

Jeg køber altid små baby blæksprutter, som er renset. Så skal jeg kun skære dem ud i mundrette bider

Skyl jomfruhummerne, og skær dem igennem helt fra toppen af hovedet og ned gennem maven, så løber safterne og smagen ud i sovsen, når de kommer på panden.

Vask og hak persillen, og sæt mindst 4 liter vand over til pastaen.

Når pastavandet koger, går du rigtigt i gang:

Hvis du har alle ingredienserne linet op, kan du godt starte med at dumpe pastaen ned i pastavandet. Men så skal du arbejde hurtigt nu.

Brug en rigtig stor pande, der skal være plads til både skaldyr og pasta. Varm en god slat olivenolie op i panden, tilsæt de hele fed hvidløg. Tilsæt tomaterne, knus dem i hånden hen over panden.

Ved høj varme tilsætter du blåmuslingerne, og derefter calamari og til sidst jomfruhummerne. Tilsæt hvidvin og lad alkoholen fordampe, inden væden fra skaldyrene siver ud på panden. Tilsæt også masser af friskkværnet peber og persille. Mas jomfruhummernes hoveder godt med en ske, det giver en masse smag til sovsen.

Når muslingerne har åbnet sig, er dine linguine sikkert næsten klar – du skal hælde vandet fra, inden de er færdigkogte, de skal være meget al dente. Så hælder du pastaen over på panden og lader den koge færdig de sidste par minutter sammen med sovsen og væden fra skaldyrene.

Server straks dine linguine med skaldyr med friskkværnet sort peber og et ekstra stænk af ekstra jomfru olivenolie.

Og en masse frisk persille på toppen af retten.

OG.. nu skriver jeg noget med risiko for at blive bandlyst af Italien eller bliver rullet i tjære og fjer!

Jeg er kæmpe fan af parmegiano ( Og det skal være en af de rigtige gode oste)

Jeg køber altid mine i:

https://www.supermarco.dk/da/

MEN man ville ikke i Italien få serveret Spaghetti Del mare med parmesan. Og på nogle spisesteder, står der på menu kortet, at man ikke kan få det serveret til! Men jeg ELSKER det..

 

Velbekommen

 

 

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Italiensk citron tærte fra Amalfi