Italiensk citron tærte fra Amalfi
For 1 år siden havde jeg en artikel i et Italiensk Magasin ” Il Ponte”, som er et 2 sproget magasin med en masse gode artikler og informationer.
Il Ponte – er som en bro mellem Danmark og Italien.
I kan også kigge på Deres hjemme side :
Jeg blev interviwet til artiklen. Bla om hvorfor jeg har så stor en kærlighed til Italien, min passion for mad og lidt personligt om mig. Udover dette skulle jeg præsentere 2 Italienske retter.
Jeg var så heldig at kende en fantastisk fotograf, som gerne ville hjælpe mig med at taget nogle gode billeder til artiklen. ( Kristina tog alle billederne til min datters konfirmation – smukkeste billeder)
Tjek hendes hjemmeside ud.
https://www.stevnsborg-creative.dk/
Jeg vil starte med desserten ( Burde være hovedretten – men ELSKER desserter)
Jeg lavede en Italiensk Citron tærte, som kommer nede fra Amalfi Kysten.
Jeg startede med en helt almindelig tærte dej, jeg tilføjet dog lidt Italiensk vin ( Greco de tufo hvidvin) og olivenolie. Fyldet bestod bla. af citroner og en god ricotta.
Tærtedej
250 g alm. hvedemel plus ekstra til bordet
50 g flormelis, plus ekstra til at sigte over
¾ dl olivenolie
¾ dl greco di tufo-hvidvin
½ tsk flydende vaniljeekstrakt
Fyld
5 store citroner
500 g god ricotta
150 g sukker
2 store æg
Sådan bager du citrontærten
Tærtedej:
Kom mel og flormelis i en stor skål med et godt nip havsalt.
Lav en fordybning i midten, hæld olie, hvidvin og vaniljeekstrakt i.
Pisk væden sammen og begynd så at arbejde melet ind i den lidt ad gangen, så der dannes en dejkugle.
Vend den ud på et meldrysset bord og ælt den i et par min.
Pak den ind i film og læg den på køl i 30 min.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
Rul den løst sammen omkring kagerullen og rul den ud hen over et tærtefad med løs bund på 25 cm i diameter, klem dejen let fast op langs kanterne. Skær overskydende dej fri og brug den til at lappe evt. huller, prik bunden med en gaffel, dæk med film og stil dejen i fryseren i 1½ time.
Varm ovnen op til 180°.
Blindbag den frosne tærtedej i 25 min. eller til den er let gylden.
Riv i mellemtiden skallen af 1 citron og stil den til side.
Pres så mange citroner der skal til for at du får 1½ dl citronsaft, pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen er glat, enten ved håndkraft eller blend det sammen i en foodprocessor.
Hæld fyldet i tærten og bag den i 30 min.
Sigt flormelis hen over og drys citronskallen på i de sidste 5 min.
Lad tærten køle af på en rist – fyldet ’gynger’ stadig lidt, men stivner, når den køler af.
Sigt ekstra flormelis over, skær i stykker og server.
#reklame
Food with Passion By Pia Isager
Ingen kommentarer endnu