Dejlig tirsdag til Jer alle sammen

Italiensk citron tærte fra Amalfi

For 1 år siden havde jeg en artikel i et Italiensk Magasin ” Il Ponte”, som er et 2 sproget magasin med en masse gode artikler og informationer.

Il Ponte – er som en bro mellem Danmark og Italien.

I kan også kigge på Deres hjemme side :

https://ilponte.dk/

Jeg blev interviwet til artiklen. Bla om hvorfor jeg har så stor en kærlighed til Italien, min passion for mad og lidt personligt om mig.  Udover dette skulle jeg præsentere 2 Italienske retter.

Jeg var så heldig at kende en fantastisk fotograf, som gerne ville hjælpe mig med at taget nogle gode billeder til artiklen. ( Kristina tog alle billederne til min datters konfirmation – smukkeste billeder)

Tjek hendes hjemmeside ud.

https://www.stevnsborg-creative.dk/

 

Jeg vil starte med desserten ( Burde være hovedretten – men ELSKER desserter)

Jeg lavede en Italiensk Citron tærte, som kommer nede fra Amalfi Kysten.

Jeg startede med en helt almindelig tærte dej, jeg tilføjet dog lidt Italiensk vin ( Greco de tufo hvidvin) og olivenolie. Fyldet bestod bla. af citroner og en god ricotta.

Tærtedej
250 g alm. hvedemel plus ekstra til bordet
50 g flormelis, plus ekstra til at sigte over
¾ dl olivenolie
¾ dl greco di tufo-hvidvin
½ tsk flydende vaniljeekstrakt

Fyld
5 store citroner
500 g god ricotta
150 g sukker
2 store æg

Sådan bager du citrontærten

Tærtedej:
Kom mel og flormelis i en stor skål med et godt nip havsalt.
Lav en fordybning i midten, hæld olie, hvidvin og vaniljeekstrakt i.
Pisk væden sammen og begynd så at arbejde melet ind i den lidt ad gangen, så der dannes en dejkugle.
Vend den ud på et meldrysset bord og ælt den i et par min.
Pak den ind i film og læg den på køl i 30 min.

Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord.
Rul den løst sammen omkring kagerullen og rul den ud hen over et tærtefad med løs bund på 25 cm i diameter, klem dejen let fast op langs kanterne. Skær overskydende dej fri og brug den til at lappe evt. huller, prik bunden med en gaffel, dæk med film og stil dejen i fryseren i 1½ time.

Varm ovnen op til 180°.
Blindbag den frosne tærtedej i 25 min. eller til den er let gylden.
Riv i mellemtiden skallen af 1 citron og stil den til side.
Pres så mange citroner der skal til for at du får 1½ dl citronsaft, pisk saften sammen med de øvrige ingredienser til cremen er glat, enten ved håndkraft eller blend det sammen i en foodprocessor.
Hæld fyldet i tærten og bag den i 30 min.
Sigt flormelis hen over og drys citronskallen på i de sidste 5 min.
Lad tærten køle af på en rist – fyldet ’gynger’ stadig lidt, men stivner, når den køler af.
Sigt ekstra flormelis over, skær i stykker og server.

#reklame

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dejlig tirsdag til Jer alle sammen