Corona Tider

Kinesisk Flæskesteg

Der er en sjov historie bag denne ret.

Vi ( Min datter Amalie, og min ex mand) var hjemme og besøge venner. Jeg går meget op i mad, og det er tit det første jeg spørger om, når jeg besøger venner eller familie. Denne dag fik vi af vide at vi skulle have flæskesteg. Jeg drømte straks om brune kartofler, lækker brun sovs, rødkål og hvad der ellers hører til.  Når man så ser flæskestegen blive skåret op i terne, så er der noget som er forkert.

Vi skulle ikke bare have flæskested, men kinesisk flæskesteg.

Retten er egentlig meget simpel.

Du laver en flæskesteg på helt almindelig vis som fx valdemarsro gør.

https://www.valdemarsro.dk/flaeskesteg/

Når stegen er færdig, skærer du den ud i tern incl sværerne.

 

Tilbehør:

Opskrift til 4 personer

Fiskesovs

2 pakker Glasnudler

Syltet gulerødder (se opskrift via link)

1 Agurk ( skiver eller i tern)

2 små romaine Salat hoveder

1 bundt Thai basilikum (kan købes i fx chinatown i København V. Hovedbanegården)

1 bundt Koriander (Jeg hader koriander !!)

4-5 Forårsløg

10-15 små cherry tomater

 

Alle grøntsager gøres klar og skæres ud i små tern.

Og så laver du en syltelage til dine gulerødder fx som syltedronningen

https://www.syltedronningen.dk/opskrift/lynsyltede-gulerodder

 

Opskrift fiskesovs:

3 glas koldt vand

1 citron

4 spsk fiskesovs

1/2 rød fint hakket chili

1-2 fed hvidløg

4 spsk sukker

Bland det hele sammen og lade det trække i køleskabet.

Kog glasnudlerne som anvist på pakken (du kan også bruge ris)

Når alt er klart, så er det meget simpelt.

Du blander alle ingredienserne på din tallerken og hælder fiskesovs over.

 

Velbekomme

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Corona Tider