Focaccia Brød - Mia så er den fulde opskrift på brødet her :-)

LSDM

Jeg ved godt at overskriften lyder måske lidt kinky….

Men bare rolig…. Der er intet kinky over teksten.

LSDM er en international kulinarisk konvention, skabt for at fremme det bedste af Maden i Italien.

Jeg deltog i arrangementet, som blev afholdt på restaurant Brace, et lækkert Italiensk sted her i city

Det var det sidste stop på den årlige internationale kongres med gourmetmadlavning.  Det er Italienske kokke som laver mad med Italienske råvarer.

Fem workshops skulle afholdes med italienske kokke og mesterpizza kokke som hovedpersoner. Der var en speciel grund til at det skulle afsluttes i København i år., fordi Nogle af disse fantastiske kokke bor  København som deres andet hjem.

Det var så idyllisk at komme ind på denne utrolig smukke restaurant, som i øvrigt også har en super beliggenhed.

Der er jo ingen tvivl om at jeg er skabs Italiener. Jeg har i alle årerne været vild med Italien, maden, sproget, menneskerne, men også deres tilgang til livet. De er så meget mere “lay back” end os danskere. Vi er så “stive”, syntes jeg ! .  De er også meget mere gæstfrie end vi er. Jeg elsker den varme de udstråler. Denne varme mærkede jeg selv, da jeg var i Italien i sommers. Mange af dem som jeg besøgte havde jeg ikke set i henholdsvis 15 og 28 år. Til trods for dette, var jeg helt naturligt (lige som i gamle dage) en naturlig del af familien. De er så vigtig en del af mit liv. De har fyldt så meget i min barndom. De fleste af mine barndomsminder er fra min tid i Italien. Og jeg ville ikke undvære dem i mit liv. Og holder stadig, heldigvis, stadig kontakten med dem over facebook. Og der er allerede faldet en invitation af til mig. De vil så gerne have at jeg kommer igen til sommer.  Især min italienske mamma vil gerne have at jeg kommer og besøger hende igen. Jeg var så heldig at få lov til at bo med hende, da jeg var dernede. Vi hyggede os trods vores sprog vanskeligheder. Men vi nød vores morgener sammen, hvor vi hyggede med morgenmad og kaffe. Det var sådan en dejlig følelse at have i kroppen, at være sammen med mennesker man har kendt igennem hele sit liv…

Nå det var lige en sidebemærkning… Måske skulle jeg skrive et blogindlæg om mit Italien…  Tilbage til arrangementet….

Under hele arrangementet fik vi serveret prosecco doc.. Virkeligt ærligt!! (ironi kan forekomme)

De første retter vi fik var bøffel mozzarella.  Den var så lækker blød, duftede virkelig godt og smagte helt vildt fantastisk. Man fik en flødeagtigt smag i munden.

Udover dette fik 2 andre oste. Den ene var lavet på gedeoste løbe og den anden på komælk. De var også virkelig gode. Men må indrømme at jeg er helt vildt med mozzarella.

Så fik vi serveret 3 stykker pizza som var lavet af Eva De Masi. Eva er også en Italiensk kok, som kom til Danmark for ca 5 år siden. Eva har lært at lave pizza af en kok fra Rom. Så da Eva kom til Danmark fik hun en bod på papirøen (nu nedlagt), hvor hun solgte traditionelle pizzaer. Eva er veganer og fik en ide om at eksperimentere med vegansk pizza.

Vi fik 3 forskellige pizza`er serveret. Og de smagte himmelsk. Der er ingen tvivl om at næste gang jeg har lyst til pizza, så skal jeg ned til Eva. Og heldigvis, så ligger hendes Restaurant Madenitaly lige rundt om hjørnet for os.

Efter dette fik vi serveret 2 retter. Et stykke brød og en pasta ret. Men dette skriver jeg om i et anden blog indlæg.

Nicola som ejer restuarant Brace, serverede en virkelig lækker gourmet ret.

 

Den var så smuk… Og den smagte himmelsk… Nicola fortolkede en dyrebar ingrediens : Tomaten.

Tomat tatar med muslinge emulsion, tomat pulver og en knasende merengue af tomatvand.

Så kom Luca Crostelli på, han er souschef som restuarant Tosca i Geneva. Han lavede også virkelig en lækker ret.

Der blev serveret yderligere en pastaret og til aller sidst fik vi napolitansk kaffe, serveret i en cuccuma.

Det var en stor oplevelse for mig, at deltage i dette arrangement. Al den lækre mad og de lækre prosecco der blev serveret.

 

Dejlig dag

 

#bloggersdelightplus

 

 

 

 

Food with Passion By Pia Isager

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Focaccia Brød - Mia så er den fulde opskrift på brødet her :-)